Forelesere hos Norsk Sommelier Utdannelse

Hvem formidler kunnskapen?

 

Våre forelesere hentes inn fra Norge og våre naboland for å få den beste fagkunnskap som er tilgjengelig. Vi vil at alle våre forelsere skal være spesialister i sitt undervisende fag og ha bransjeerfaring. De aller fleste av våre forelesere har lang fartstid som vinkelner og bruker mye tid på å holde seg oppdatert. De brenner alle for faget og er lidenskapelig opptatt av formidling av "den hvite duks magi".

 

Ken Engebretsen

Ken er deleier av Norsk Sommelier Utdannelse og Dansk Sommelier Utdannelse. Han har mer en 10 års erfaring fra Michelin restauranter så som Bagatelle og Le Canard i Oslo. Ken har tidligere vært President i Norsk Vinkelnerforening og var den som stiftet Norsk Vinkelnerlandslag. Ken har trent flere norske deltagerene til Nordisk, EM og VM for Sommelierer.
I tillegg til Sommelier skolen er Ken eier av Vinoteca Gruppen som er ledende innenfor konstruksjon og etablerering av vinkjellere for både private og HoReCa. Ken underviser om Mat og Vin i kombinasjon.

 

 

Anniken England

Anniken utdannet seg til sommelier i 2012. Hun har lang erfaring innom bransjen på forskjellige restauranter blandt annet innom Engengruppen i Bergen og Restaurant Tango, samt Vinmonopolet.
I 2014 startet Anniken sin egen firma Druefin der hun holder vinkurs, gir rådgivning og lager gastronomi reiser. I tillegg skriver hun for Horeca Magasinet og har siste året vart medskribent i en kokebok.
Siste året har Anniken laget sitt eget eplebrennevin sammen med Balholm, Stæjl. Anniken underviser blandt annet om Spania og Portugal.

 

Heine Johansen

Heine er utdannet Sommelier med lang erfaring i bransjen. Siden syv år tilbake arbeider han som daglig leder for vinbaren Don Pippo i Bergen. Heine er redaktør for internettmagasinet www.nattverden.com, og driver et formidlingsselskap innen vin.
Heine underviser om blandt annet Tyskland og Østerrike.

 

 

 

Tore Hage

Tore underviser om øl og cider. Han har arbeidet som utviklingssjef hos Ringnes i snart 25 år.
Tore er Master i mikrobiologi fra UiO. Har forsket ved Bryggeriindustriens forskningsinstitutt i 10 år.
Han er medlem av Norsk Bryggerlaug, Institute of Brewing and distilling UK, Master brewers of the Americas, American society of brewing chemists og Brewing science group i European brewing convention.
Han har ledet internasjonal faggruppe i bryggerimikrobiologi og leder nå ekspertgruppe i bryggerikjemi i Carlsberg Group.

 

Jean-Yves Lingner

Jean-Yves har en mastergrad innom ønologi fra Burgundy University, 2002-2006.
I 2005 hadde han praksis innom ønologi hos Denis Mortet i Gevrey-Chambertin og i 2006 hos Domaine Ott i Provence.
Siden 2015 er Jean-Yves direktør i Robert Prizelius gruppen. Jean-Yves har underviset hos NSU siden 2008. Han underviser i vitikultur og vinifikasjon. 

Dan Lystad

Dan er deleier av Norsk Sommelier Utdannelse og Dansk Sommelier Utdannelse.
Han har lang erfaring i restaurantbransjen og er flere ganger kåret til Norgesmester for vinkelnere, han har også deltatt i EM og VM samt innehar tittelen Advanced Sommelier i Court of Master Sommelier. Dan underviser i flere forskjellige fag.

 

 

 

 

Francesco Marzola

Francesco er regjerende Nordisk mester for sommelierer. Han er medlem av Norsk vinkelner landslag og har deltatt i flere Norske og Nordiske mesterskap med top plasseringer. Francesco ble utdannet sommelier i 2014 og er i tillegg sertifisert sommelier hos Court of Master of sommeliers. Francesco er Wine Director hos Park Hotel Vossevangen. Francesco underviser blandt annet om Frankrike.

 

 

 

Glenn Osebakken

Glenn er faglært servitør og etterutdannet til vinkelner ved NSU. I senere tid har han startet videre utdannelse i Court of Master of Sommeliers.
I Bergen er han styreleder i servitørlauget Vestlandet samt Restaurantsjef og Sommelier på Potetkjelleren.
Han driver også konsulent firmaet SommHelp som hjelper med HoReCa arrangement, samt holder foredrag og vinsmakinger for private.
Glenn underviser blandt annet om Australia og New Zealand.

 

Ove Svendsen

Ove har daglig arbeidet med mat og vin i snart 20 år. Han har lang erfaring både som kokk og som vinkelner og har blant annet stått bak populære vinbarer som Strega og Don Pippo i Bergen. Han har bred og lang erfaring fra arbeid med mat- og vinkombinasjoner fra restaurant og har jobbet flere år som F&B Manager og innkjøper for en restaurantgruppe. Han er i dag freelancer innen vin og gastronomi og driver eget selskap sammen med Anniken England. Ove underviser i Mat og Vin i kombinasjon.

 

 

Sigrid Strætkvern

Sigrid er Stemningsskaper i Ringnes og International Beer Capability Manager for Carlsberg Group. Hun har over 30 års erfaring i ølbransjen, etablerte Ringnes Ølsenter med ølkurs allerede i 2001 og har vært øldommer gjennom flere år. Hun var pionér med kokeboken "Øl med kniv og gaffel" i 2009 og vant Bryggeribråk i 2014. Sigrid har utviklet Ølsommelier-studiet og Ølambassadørkurs for Ringnes og Carlsberg Group og har de siste årene vært på reisefot og etablert disse kursene globalt i 20 land. Hos NSU foreleser Sigrid om øl og mat i kombinasjon.

 

 

Lars G. Rein-Helliesen

Lars er produkt og markedssjef i Gaia Gruppen, en av Norges beste importører av Italienske viner.
Lars underviser om Italiensk vin.