Om NSU

Norsk Sommelier Utdannelse er i dag en av norges ledende utdannelser på drikkevarer. Skolen ble etablert i 2002 og er i dag drevet og eiet av Ken Canaiolo Engebretsen. Vi utdanner rundt 100 Horeca ansatte pr år og har utdannet mange fantastiske vinpersonligheter fra inn og utland.

NSU er først om fremst et studie for de som jobber på gulvet i Hotel og Restaurantbransjen. Vi vet av erfaring hvordan det er å stå forran en gjest å ikke vite, ikke skjønne eller bli satt til veggs fordi en svarer uriktig. Vi vil gjøre deg til en av Nordens mest kunnskapsrike Sommelierer som gir gjester en unik opplevelse samt at både ansatte og eiere verdsetter din kunnskap. Med din innsats og vår erfaring vil du oppleve et studie som er krevende og tøft men mest lærerikt og givende. Du våkner bokstavelig talt i en verden av sanser. Bli med på reisen, den starter nå.

Ken C. Engebretsen står for den daglige driften og tilrettelegger undervisning og det praktiske omkring skolen. Ken ble utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt i 1996 og har jobbet på Bagatelle og Le Canard i 10 år. Ble kåret til beste Oslo lærling av samtlige yrker i 1996. Et brennende engasjement hvor mantra er "den hvite duks magi"

Isabella Tozzi er Sommelier og administrasjonsansvarlig og står for det praktiske arbeidet og sørger for at vi har vin, mat og  skolemateriell. Isabella er studentenes nærmeste kontaktpunkt. Isabella har 10 års erfaring fra flere av Oslos beste restauranter. Kom til oss fra Grand Cafe hvor hun var Daglig leder i 2019.