Om NSU

Norsk Sommelier Utdannelse er i dag en av norges ledende utdannelser på drikkevarer. Skolen ble etablert i 2002 og er i dag drevet og eiet av Ken Canaiolo Engebretsen og Dan Lystad. Vi utdanner rundt 100 Horeca ansatte pr år og har utdannet mange fantastiske vinpersonligheter fra inn og utland.

NSU er først om fremst et studie for de som jobber på gulvet i Hotel og Restaurantbransjen. Vi vet av erfaring hvordan det er å stå forran en gjest å ikke vite, ikke skjønne eller bli satt til veggs fordi en svarer uriktig. Vi vil gjøre deg til en av Nordens mest kunnskapsrike Sommelierer som gir gjester en unik opplevelse samt at både ansatte og eiere verdsetter din kunnskap og delende engasjement for vårt fag. Med din innsats og vår erfaring vil du oppleve et studie som er krevende og tøft men mest lærerikt og givende. Du våkner bokstavelig talt i en verden av sanser. Bli med på reisen, den starter nå.

Ken C. Engebretsen står for den daglige driften og tilrettelegger undervisning og det praktiske omkring skolen. Ken ble utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt i 1996 og har jobbet på Bagatelle og Le Canard i 10 år. Ble kåret til beste Oslo lærling av samtlige yrker i 1996. Et brennende engasjement hvor mantra er "den hvite duks magi"

Dan Lystad står for det praktiske arbeidet og sørger for at vi har vin, mat og  skolemateriell. Dan er flerfoldig Norgesmester for vinkelnere og har deltatt både i Nordisk Mesterskap, EM og VM for Norge. Med bakgrunn fra Le Canard og kokkeyrket har Dan den rette kombinasjonen og erfaringen som gir NSU det rette fokuset. Energisk som få med mantra: "Kun det beste er godt nok"