Vinkelneren

Generell info
Vinkelnerstudiet fokuserer på mye smaking, praksis, hele vinverden samt mat og vin i kombinasjon. Både Bergen og Trondheim har en blomstrende restaurantscene hvor det avholdes flere vinsmakinger for Horeca for hvert år som går. Det anbefales studentene å delta på så mange smakinger som mulig. 

Kurset varer fra januar til begynnelsen av november, med undervisning en dag i uken mellom 09:30 og 17:30. Det vil være en kort sommerferie og ingen undervisning på offentlige høytidsdager som påske og pinse. Første semester avsluttes før sommeren med en heldagsprøve som innbefatter både praksis og teori. Studiet avsluttes med to fulle dagers eksamen. En dag praksis og en dag teori.

Pris
Vårt studie koster kr. 47.500. Se øvrige detaljer under for hvert enkelt studiested.

OSLO
Studiet i Oslo holder til på Grünerløkka, Matkurs.no hvor vi har kjempefine lokaler i et godt miljø. Her kan vi boltre oss i det som finnes av gode aromaer og inspirasjonen til å bli en god vinkelner. Vi har kun plass til 40 studenter i Oslo, så det gjelder å være tidlig ut med påmeldingen din. 

TRONDHEIM
Studiet i Trondheim holder til på Restaurant Fagn, Ørjaveita 4.
Vi er så heldige å få være på en av byens mest spennende restauranter, Fagn. Dette er en flott anledning for oss til å jobbe tett med en av Trondheims beste kokker og ikke minst hele teamet til Jonas Nåvik. 

BERGEN
Studiet i Bergen er svært vellykket og byen over alle byer oser av sunt og friskt vinkelnerblod på byens restauranter. Miljøet i Bergen er svært godt og her er det bare å melde seg på. Neste studieår i Bergen vil bli 2019.

Ta kontakt med Ken Engebretsen for mer info ken@vinkelneren.no 
eller 901 36 883

København
2016 startet vi Dansk Sommelier Utdannelse. Besøk http://dansksommelieruddannelse.dk for mer informasjon.

Warszawa

 

Studieplan

Undervisningsplan:

Vinlandene, alle verdens viktige vinland blir grundig gjennomgått samt de fleste andre gjennomgått..

Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Australia, USA, Østerrike, Sør-Amerika, Sør- Afrika, New Zealand, Portugal og en mengde andre

Alle typer øl, brennevin, hetviner og andre relevante drikker

Vi har utviklet et eget kompendium som vil bli gjennomgått og utsendt og er basis for all undervisning. Her får dere den oppdaterte informasjon som bøker ofte ikke har. Kompendie sendes ut i slutten av uken før neste undervisning

Kjøp gjerne Verdt og vite om Vin av Mønster/Ronold om du ønsker å starte med lesingen før studiestart.          

 

Det vil også bli undervist i praktiske elementer slik som smaketeknikk, hvordan presentere mat og vin og dekantering. Vårt lille mantra er " kunnskap skal deles og hvordan du deler lærer du på NSU"

Påmeldte studenter vil få studieplanen tilsendt per epost, denne vil også være tilgjengelig på intranettet gjennom studieåret. 

Grunnkurs Vin, Mat & vin i kombinasjon, 4 dager

Generell info

HVA får de som deltar: I løpet av 4 dager av 8 timer vil alle løfte sin kunnskap om verdens viner samt være istand til å kombinere mat med vin og forstå hvor viktig service er. Alle testes første og siste dag så håndfaste bevis foreligger for den økte kunnskap. Men vel så viktig er et økt engasjement for faget og bedriften. De får en konsis og solid gjennomgang av de viktigste tema og fag. Et sterkt fokus på relevante tema og gjestenes behov.

HVORDAN foregår det: Undervisning er en kombinasjon av teori, smaking og praksis. 

HVEM kan søke: Alle som idag jobber i Hotel og restaurantbransjen som feks servitør, lærling, hovmester, kokk, booking ansvarlig eller på annen måte snakker om vin til gjester.

Alle viktigste vinlandene vil gjennomgås samt flere andre relevante. Øl, Brennvin og andre drikker vil både smakes og undervises i.

Alle får et omfattende men grunnleggende kompendie laget av NSU for at studentene skal få basiskunnskapen på plass.

Kjøp gjerne Verdt og vite om Vin av Mønster/Ronold om du ønsker å forberede deg. 

Det vill også bli undervist i praktiske elementer slik som smaketeknikk, presentasjon av mat og vin samt dekantering.

Pris
Pris: Kr 4900,. dekker all undervisning, drikkevarer, mat, kaffe, te, San Pellegrino i 4 dager samt kursbevis og diplom.

Grunnkurs

Ny kurs kommer i 2019